Προφίλ

Η εταιρεία μας - Electro Βιομηχανικοί αυτοματισμοί

Η εταιρεία Εlectro είναι μία Ελληνική οικογενειακή επιχείρηση. Ιδρύθηκε το 1980 από τον Πέτρο Σαπουντζή αναλαμβάνοντας την αντιπροσωπεία της φινλανδικής εταιρείας STROMBERG για την διανομή και πώληση των προϊόντων της.

Στόχος μας

Η ελαχιστοποίηση του κόστους λειτουργίας και η εξοικονόμηση ενέργειας σε διάφορες εφαρμογές και διαδικασίες προς όφελος πάντα του πελάτη μας
 Το πεδίο δράσης της εταιρείας ήταν και είναι η προώθηση ηλεκτρολογικού βιομηχανικού υλικού μέσης και χαμηλής τάσης στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία Electro σε συνεργασία με γνωστές κατασκευαστικές εταιρείες της εποχής εκείνης εξόπλισε μεγάλα και αξιόλογα έργα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Η καλή ποιότητα των προϊόντων που προωθούσε την καθιέρωσε ως μια αξιόπιστη εταιρεία στην ελληνική αγορά με ειδικότητα στις εγκαταστάσεις αντλιοστασίων καθαρών και ακάθαρτων υδάτων, διυλιστήρια, ναυπηγεία, ανελκυστήρες, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις δημοσίων κτιρίων, σήμανση αεροδρομίων, αυτοματοποίηση βιομηχανιών.

Όραμα μας

Η εξέλιξη των πελατών μας, με τη δική μας συμβολή και τεχνική υποστήριξη, σε ανώτερο τεχνολογικό επίπεδο
Το 1995 με τις ανακατατάξεις που έγιναν στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρολογικού υλικού, η εταιρεία αλλάζει τομέα δραστηριότητας και εισέρχεται στον κλάδο αυτοματισμού στο πεδίο ισχυρών ηλεκτρονικών με νέες συνεργασίες εταιρειών από Ευρώπη και Ιαπωνία. Με αυτή την εξέλιξη η εταιρεία μπορούσε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις με νέες ανταγωνιστικές λύσεις στον τομέα

και άλλες πολλές.

Θέλοντας να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο τους πελάτες μας και βλέποντας ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία των Ηλεκτρονικών Ισχύος θα λάμβανε στο μέλλον, όπως και έλαβε, όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στην Ελληνική Βιομηχανία και Ναυτιλία εγκαταστήσαμε Κέντρο Επισκευών των Μετατροπέων Συχνότητας του Φινλανδικού Οίκου Vacon Plc.

Η φιλοσοφία της εταιρείας ήταν και είναι

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Με τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση από τις συνεργαζόμενες εταιρείες (VaconEnstoRafiArealSchaffnerIdecEcomsaSolcon) η Εlectro κατάφερε να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η εταιρεία μας σήμερα να είναι σε θέση να εκτελέσει τις πιο απαιτητικές εφαρμογές και να υποστηρίξει τεχνικά την οποιαδήποτε αγορά παρέχοντας εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό σε κάθε δυσκολία που θα προκύψει.

Η πορεία μας

1980-1990

Ίδρυση της Εlectro από τον Πέτρο Σαπουντζή, με έδρα Πτερ. Θεμελή 7, Θεσσαλονίκη. Αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία της φινλανδικής εταιρείας STROMBERG και εν συνεχεία της ENSTO, NOKIAN CAPACITORS, IDMAN, RAFI, SQUARE D.

1990-2000

Αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση των εταιρειών VACON, IDEC IZUMI, FF-AUTOMATION, AREAL SCADA.

2000-2010

Μεταφέρεται η έδρα της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της στην ΒΙ.ΠΕ. Θέρμης και αναλαμβάνει την εταιρεία ο Νίκος Σαπουντζής με εξειδίκευση στον τομέα των Ηλεκτρονικών Ισχύος, και μεγάλη θέληση για εξυπηρέτηση των πελατών δίνοντας σωστές λύσεις γρήγορα και αποτελεσματικά.

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ Η ELECTRO ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Ο Νίκος Σαπουντζής δημιουργεί το VACON SERVICE, του αναθέτουν τα δικαιώματα για εξουσιοδοτημένο κέντρο service της VACON για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο.

Ξεκινάει συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία ΜΕΤΚΑ, στο έργο ΔΜΑΟΡ 97 της ΔΕΗ , ένα από τα μεγαλύτερα έργα λιγνιτωρυχείου στην Ευρώπη.

Μπαίνει δυναμικά στο χώρο της χαρτοποιίας, αναλαμβάνει κατασκευή εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού καθώς και εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης σε συνεργασία με κατασκευαστικές εταιρείες .

2010-2013

Πραγματοποιεί σημαντική συνεργασία με την ΑΗK Κύπρο που αφορά στον ενεργειακό τομέα.
Ξεκινάει συνεργασίες με ναυτιλιακές εταιρείες εντός Ελλάδας και Κύπρου.